Objavljeno

v. d. Voditelj odjela: Krklec Kos Nina, dr. med., Voditeljica odjela za preventivnu medicinu i medicinski turizam (Minerva)


Odjelni liječnici:

Marina Andrić Štironja, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije


Glavni medicinski tehničar odjela: Vesna Švogor, bacc. sestrinstva
Glavni fizioterapeut odjela: Delfina Malogorski, bacc. fizioterapije


Važne izravne telefonske linije:
Voditelj odjela: 042-630-797
Glavna sestra odjela: 042-630-539
Glavni fizioterapeut odjela: 042-630-433


Na odjelu se pružaju usluge rehabilitacije, liječenja, sestrinske njege i skrbi bolesnika oboljelih od bolesti lokomotornog sustava te ozljeda i stanja nakon operativnog zahvata i prevencija oboljenja, uz tretman kod kroničnih neuroloških i reumatskih bolesti. Proces rehabilitacije u timu liječnika fizijatra, fizioterapeuta, medicinskih sestara, kineziologa i drugog osoblja odvija se u odjelnim dvoranama i radilištima fizikalne terapije i bolnice.

Odjel je smješten u objektu „Minerva“, uz kapacitet od 100 postelja. Boravak na odjelu zahtjeva relativno visok stupanj samostalnosti u kretanju i aktivnostima svakodnevnog života (samostalno vođenje higijene, samostalno kretanje do prostora za fizikalnu terapiju) jer ne postoji mogućnost pratnje. Preventivni dio liječenja obuhvaća razne medicinske metode za prevenciju najčešćih kroničnih bolesti sustava za kretanje, ali i prevenciju bolesti i održavanja općeg zdravlja.

Preventivne aktivnosti i tretmani usmjereni su na: sprečavanje disfunkcija sustava za kretanje kod modernog načina života (npr. višesatnog sjedenje na radnom mjestu, višestrukih ponavljajućih pokreta u industrijskom segmentu poslova), sprečavanje poremećaja tjelesne težine iz kojeg proizlaze kronična stanja i bolesti lokomotornog i ostalih sustava tijela, ili stresom uvjetovane poremećaje i bolesti.

Rehabilitacija se provodi fizikalno-terapijskim metodama, izokinetičkom dijagnostikom uz mogućnost izokinetičkog vježbanja, stabilometrijske platforme, specijalnih tretmana u centru „Minerva Medica“ (udarni val, laser, liječenje stres inkontinencije), limfne drenaže cijelog tijela ili relaksacije i hidroterapije u bazenima objekta „Minerva“.

Odjel za opću rehabilitaciju i preventivu